Naar de Natuur

het Antropoceen; fantastisch fabelachtig fameus

Ooit maakte de natuur de mens, nu zijn de rollen omgedraaid. Mensen beschouwen, bewonderen en bewerken de natuur. Een natuur waar wij deel van uitmaken en die ons beïnvloedt. Steeds meer mensen lijken echter steeds verder van de natuur verwijderd te leven. Natura Docet Wonderryck Twente wil deze afstand overbruggen.

Twee kunstenaars, Michael Stockfish en Hans Nijmeijer, reflecteren op de natuur en op de collectie van het museum. De tekeningen van Stockfish zijn gedetailleerd en combineren soms op vervreemdende wijze dier en mens. De noeste sculpturen van Nijmeijer bevatten en verbeelden de natuur op oorspronkelijke en expressieve wijze. In de expositie geven zij uiting aan hun eigen fascinatie voor de natuur, maar ook uiting aan het tijdperk waarin de mens de natuur vormt: het Antropoceen. Dat roept verwondering op, maar ook vragen.

De kunstenaars hebben een kunstzinnige, tot de verbeelding sprekende tentoonstelling weten te realiseren. Voor het eerst is het ook een participatieve tentoonstelling, die de komende 3 maanden verder gaat groeien met behulp van onze bezoekers.

Laat je inspireren en deel jouw weetjes, zorgen of verbazingwekkende ontdekkingen over de natuur. Van fabels tot feiten en van fascinatie tot de ferme boerenpraktijk.

De tentoonstelling  NAAR DE NATUUR  is tot en met juni te zien in Natura Docet Wonderryck Twente.  Gedurende die tijd worden wekelijks objecten en verhalen aan de tentoonstelling toegevoegd, ook van bezoekers.