HOE ALLES BEGON, van oerflits tot nu

Op 18 juni openen we weer de deuren voor bezoekers, vanaf dan is ook de nieuwe tentoonstelling ‘HOE ALLES BEGON, van oerflits tot nu’ te zien. De tentoonstelling is gebaseerd op het prachtige boek van Bouwine Bergsma en Adriaan Bijloo.

In twee expositie zalen worden de tekeningen van Adriaan Bijloo groot afgebeeld en in de vitrines maken objecten het verhaal compleet. In de DOE-ONTDEK- ZAAL zijn verschillende activiteiten te doen en kan bij een sfeervol kampvuurtje het boek in alle rust gelezen worden.

Speciaal voor deze tentoonstelling is in de museumparktuin een unieke Tijdreis VAN OERFLITS TOT NU uitgezet. Een speurtocht door de tuin met 22 verschillende opdrachten. Bij de balie is de speciale sticker-tijdlijn-poster te koop voor een eigen een tijdreis boven je bed.

 

EXPOSITIE HOE ALLES BEGON, van oerflits tot nu

Eerst was er helemaal niks. Tenminste, dat leek zo. Er was wel een minuscuul puntje en toen een knal – nee, een flits! De oerflits. Dit was het begin van het heelal, waarin al snel atomen ontstonden, die sterren werden en het sterrenstof rondslingerden, waarvan alles is gemaakt. Na miljarden jaren ontstonden de aarde, levende cellen en uiteindelijk de eerste zoogdieren.

Ga mee op een waanzinnige reis door de tijd, door de ruimte en de zeeën, langs vulkanen, rivieren, bossen, vlaktes, dino’s, alle andere dieren en de eerste steden. Ontdek hoe alles begon. En kijk zelfs een beetje mee in de toekomst.Kom hier alles te weten over het boek ‘HOE ALLES BEGON?

Alles te weten komen over het boek ‘Hoe alles begon?’, neem dan eens een kijkje op www.hoeallesbegon.nl

 

 

 

 

Doe mee met onze kleurwedstrijd!

Tover de viltstiften en potloden tevoorschijn en kleur erop los want wij hebben een kleurwedstrijd. Kies hieronder je favoriete kleurplaat, print ‘m uit en kleuren maar!

  • Klik op een kleurplaat.
  • Klik met je rechtermuisknoop op de afbeelding.
  • Kies voor ‘afbeelding opslaan’.
  • Print de kleurplaat vanaf je eigen computer.

Deel je resultaat op onze Facebook & Instagram met #museaumnaturadocet en #hoeallesbegon