Zien

Kijk je ogen uit!

Bij Natura Docet Wonderryck sta je oog in oog met het dierenrijk.  In Twente van Dichtbij ontdek je het beroemde Twentse coulisselandschap door de ogen van de ‘bewoners’ zelf. Een kikker, das, torenvalk, vlinder en haas laten het landschap zien, van hoog uit de lucht, aan de waterkant en tussen de grassprietjes door.

In de Werkkamer van meester Bernink ontdek je alles over het leven van deze natuurliefhebber, onderwijzer, verzamelaar en museumdirecteur. Na het overlijden van Meester Bernink, nam zijn dochter Heleen, eveneens onderwijzer, het directoraat van Natura Docet van hem over. Befaamd zijn haar bezoeken aan Twentse basisscholen, met een Daf volgeladen met opgezette vogels, skeletten, stenen en fossielen. Zo zette zij een familietraditie voort die tot op de dag van vandaag zijn weerklank vindt in Natura Docet Wonderryck Twente.

Ook de tuin rondom het monumentale gebouw heeft heel wat verrassingen in petto. Zie je wel wat je ziet? Het is aan de bezoeker om het te ontdekken.

Kijk je ogen uit in de Oertijdzaal of in de Insectenzaal en bij alle topstukken in de Wonderkamers. Zelfs in het donker valt er nog genoeg te zien; in Twente bij Nacht wijzen de nachtuilen de weg door het duister.