Erve Kuiper

VVV/Tourist Info Tubbergen

VVV/Tourist Info Oldenzaal

Steenfabriek De Werklust, Losser

Erve Huiskes, Deurningen

't Vossenveen, Albergen

De Watermolen Bels, Vasse

De Molenhof, Weerselo

Openlucht Museum, Ootmarsum

Arboretum Poortbulten, De Lutte

Natura Docet Wonderryck, Denekamp

Arrangement ‘Twentse kunst en cultuur!’

Arrangement ‘Twentse kunst en cultuur!’

Wordt meegenomen in de wereld van Twentse kunst, cultuur en ambacht! Bezoek de beeldentuin en expositie in ’t Vossenveen en beleef een demonstratie van het maken van kunst in de werkplaats. In het historische centrum van Tubbergen ontdekt u vele soorten glaskunst en tijdens het bezoek aan ’t Stift ervaart u een eeuwenoud Twents dorpje.

Programma:

 • Start bij ‘t Vossenveen. Geniet van een heerlijke kop koffie of thee met een verse plak Twentse krentenwegge.
 • Daarna staat een bezoek aan de beeldentuin en galerie op het programma met aansluitend een demonstratie forceren (maken van kunst)  in de werkplaats.
 • Vervolgens gaat u met de fiets het mooie landschap van Noordoost Twente beleven. Onderweg komt u de mooiste plekjes van het prachtig wisselende Twentse landschap tegen.
 • Eenmaal aangekomen in het historische centrum van Tubbergen, kunt u de St. Pancratiusbasiliek bezichtigen onder leiding van een gids. De gids zal u het een ander vertellen over de geschiedenis van de glas in lood ramen van de 5 generaties Nicolas. Ook de bijzondere kerkorgels komen onder de aandacht.
 • Na de rondleiding stapt u weer op de fiets en wordt de route vervolgd naar ‘t Stift in Weerselo. Onderweg komt u langs de Molenhof welke tevens een Vlinderpunt is. Een kijkje op deze multifunctionele Camping is zeker de moeite waard, vanuit de authentieke molen die er naast staat.
 • Bij ‘t Stift wordt onder leiding van een gids een wandeling georganiseerd. Wandel over de paden en ontdek ‘t Stift van vroeger en nu. De rondleiding voert u namelijk door ruim 800 jaar ‘t Stift!
 • Na afloop van de rondleiding, fietst u weer naar ‘t Vossenveen.

Uiteraard kunt u het arrangement naar wens verder uitbreiden. Bekijk hieronder enkele mogelijkheden!

Duur: 5 uur                            KM: 30 / 47 (keuze)

Prijs: €15 per persoon (vanaf 10 personen, inclusief):

 • Ontvangst met koffie/thee en krentenwegge
 • Bezoek ‘t Vossenveen
 • Rondleiding en demonstratie forceren in de werkplaats
 • Kerkbezichtiging onder leiding van een gids
 • Rondwandeling ‘t Stift
 • Landschappelijke fietsroute

Extra bij te boeken (exclusief):

Vervoer                                                Lunch                                       Diner

Fiets(en)                                                 Lunch, keuze                            Barbecue

Elektrische fietsen                                High tea                                    Dinerbuffet

Scooter / Solex                                       Lunchbuffet                             3-gangen keuze diner

Nostalgische bus (groepen)

Extra activiteiten:

 • Wandeling onder leiding van een gids door het historisch centrum van Tubbergen en een bezoek aan de Styles van Rückriem.
 • Glasworkshop bij het Glascentrum ’t Koetshuis

Vooraf reserveren gewenst. Klik hier om te reserveren

 

Extra informatie over de te bezoeken locaties

 ’t Vossenveen (Vlinderpunt)

‘t Vossenveen is een centrum voor kunst, cultuur & ambacht en biedt een creatieve en inspiratievolle ruimte op een prachtige locatie. In de kleurrijke en dynamische galerie zijn elk seizoen kunstwerken van verschillende kunstenaars te bewonderen. Mede door samenwerking met diverse kunstenaars is de beeldentuin ontstaan. In de beeldentuin kunnen verschillende kunstenaars hun werken in het groen presenteren, waarvan bezoekers volop  genieten. Elk seizoen geeft de beeldentuin van ’t Vossenveen een verrassend aanzicht met een wisselende expositie. In de oude smederij worden oude gereedschappen ten toon gesteld waar ook het oude ambacht uitgeoefend en gedemonstreerd kan worden. Door de locatie midden in het Twentse landschap straalt het rust uit, waar kunst en cultuur samenkomen.

Historisch centrum Tubbergen (Vlinderpunt)
De gemeente Tubbergen ligt in Noordoost-Twente met haar oostkant grenzend aan Duitsland. Jaarlijks bezoeken duizenden mensen de gemeente Tubbergen tijdens het glaskunst evenement Glasrijk Tubbergen en het internationale concours Hippique in Geesteren. Landschappelijk heeft de gemeente Tubbergen ook veel te bieden vanwege haar karakteristiek essen landschap met door bos en houtwallen omzoomde akkers en weiden.

 ‘t Stift

Het Stift in Weerselo is een eeuwenoud beschermd dorpsgezicht. Een voormalig Benedictijnenklooster uit de 12e eeuw en vanaf de 14e eeuw een Stift, waar ongehuwde dames van adel woonden. De historische gebouwen en karakteristieken zijn nog steeds aanwezig en zeker een bezoek waard, bezichtig de stiftskerk, stiftsschool, smederij, storkenhuis en de stiftshuizen. ‘t Stift is het gehele seizoen geopend en vrij te betreden.

 Camping de Molenhof (Vlinderpunt)

Camping de Molenhof is een veelzijdige 5* gezinscamping in het hartje van Twente, dichtbij Ootmarsum. Ruime comfort kampeerplaatsen en luxe lodges, bungalows en familiehuizen in een parkachtige omgeving op een heuvelachtig terrein. Met ruim 30 speelplekken en de Waterplaza met buiten- en binnenzwembad hoeven kinderen zich geen moment te vervelen.