Erve Kuiper

VVV/Tourist Info Tubbergen

VVV/Tourist Info Oldenzaal

Steenfabriek De Werklust, Losser

Erve Huiskes, Deurningen

't Vossenveen, Albergen

De Watermolen Bels, Vasse

De Molenhof, Weerselo

Openlucht Museum, Ootmarsum

Arboretum Poortbulten, De Lutte

Natura Docet Wonderryck, Denekamp

Arrangement ‘Beleef en ontdek Twente!’

Arrangement ‘Beleef en ontdek Twente!’

Beleef en ontdek Twente in de omgeving Denekamp en Tilligte. Bezoek Natura Docet Wonderryck Twente en Erve Kuiper en laat u meenemen in de wereld van dier en natuur. Kom onderweg langs Landgoed het Singraven en Cosmos Sterrenwacht. Geniet onderweg van het mooie Twentse landschap en leer van de omgeving. Een dagvullend en afwisselend programma wat erg geschikt is voor kinderen.

Programma

 • U wordt ontvangen in Denekamp bij Natura Docet Wonderryck Twente met een kop koffie of thee, geserveerd met een plak echte Twentse krentenwegge. Vervolgens wordt u onder leiding van een gids door het museum geleid.
 • De tocht wordt per fiets voortgezet naar Landgoed het Singraven. Op het landgoed staan vele bijzondere monumentale gebouwen, waaronder het statige Huis Singraven, het achterliggende Koetshuis en de eeuwenoude watermolen. U bezoekt hier het arboretum en de moestuin van het Huis en de watermolen.
 • Al fietsend door de natuur komt u langs het Schuivenhuisje en vele andere bijzondere plekken die het gebied kenmerken.
 • Wanneer u aankomt bij Cosmos Sterrenwacht kunt u de keuze maken om het ontdekcentrum te bezoeken.
 • Na alle opgedane informatie heeft u vast zin in een lekker ijsje om de route af te sluiten! Hiervoor wordt u hartelijk ontvangen op Erve Kuiper. Onder het genot van een kopje koffie of thee wordt gedemonstreerd hoe het ambachtelijke boerenijs wordt bereid. Daar hoort het proeven natuurlijk ook bij!

Uiteraard kunt u het arrangement naar wens verder uitbreiden. Bekijk hieronder enkele mogelijkheden!

Totale duur: 6,5 uur                               KM: 36

Prijs: €28 per persoon (vanaf 10 personen inclusief):

 • Ontvangst met koffie/thee en krentenwegge
 • Entree Natura Docet Wonderryck Twente
 • Rondleiding Natura Docet Wonderryck Twente onder leiding van een gids
 • Bezoek het Singraven
 • Wandeling door het arboretum van het Singraven
 • Koffie/thee en demonstratie ijs maken op Erve Kuiper
 • IJs proeven
 • Landschappelijke Fietsroute

Extra bij te boeken (exclusief):

Vervoer                                                      Lunch                                            Diner

Fietsen                                                    Lunch, keuze                            Pannenkoeken eten

Elektrische fietsen                                High tea                                    Dinerbuffet

Scooter  / Solex                                                                                         3-gangen keuze diner

Nostalgische bus (groepen)                                                                    Barbecue

Extra activiteiten:

 • Bezoek Cosmos Sterrenwacht
 • Rondleiding Huis en Watermolen op het Singraven

Vooraf reserveren gewenst. Klik hier om te reserveren.

 

Extra informatie over de te bezoeken locaties

 Natura Docet Wonderryck Twente (Vlinderpunt)

Een avontuur voor jong en oud dat je dicht bij de natuur brengt. Sta oog in oog met een mammoet en kijk mee hoe de torenvalk een muisje vangt. Ontdek in de Wonderkamers hoe groot en bijzonder de natuur is en ga op zoek naar een vlinder, samen met Mester Bernink in de spannende 3D-film. In Funky Forest kunne kinderen hun eigen bos bouwen en samen en voor zorgen dat het leeft, groeit en bloeit.

Landgoed Het Singraven

Landgoed Singraven is schitterend gelegen langs de Dinkel dicht bij het dorp Denekamp. Op het landgoed staan vele bijzondere monumentale gebouwen, waaronder het statige Huis Singraven, het achterliggende Koetshuis en de eeuwenoude watermolen met drie raderen. Singraven biedt een veelzijdig landschap met bossen, lanen, akkers, weilanden, moerassen, en de steeds aanwezige Dinkel. Het landgoed heeft hierdoor verrassend veel te bieden: boeiende cultuurhistorie, en natuur.

Cosmos Sterrenwacht

Cosmos Ontdekcentrum is een attractief bezoekerscentrum en een vraagbaak voor iedereen die iets wil weten over de sterrenhemel, ruimtevaart, het weer en techniek. Cosmos beschikt over een observatorium met daarin de grootsote telescoop van Nederland. Overdag is de zon te zien, ‘s avonds staan er planeten, sterren, sterrenstelsels en nevels in het blikveld. Naast het pand ligt de Sterrentuin, in deze tuin komen allerlei planten en bloemen voor die met sterrenkunde en met het Twentse landschap te maken hebben.

Erve Kuiper (Vlinderpunt)

Sinds 12 mei 2012 kun je Twentsiliaans genieten bij De IJskuip: ambachtelijk schep- en softijs en eigengemaakte, milieuvriendelijke koffie op het boerenerf. Er is binnen volop ruimte om te zitten, maar bij mooi weer is het ook heerlijk op het terras met uitzicht op het water en de koeien, kalfjes, kippen en varkens. Op het boerenerf is altijd wat te doen, de varkens en de kippen worden gevoerd of de koeien worden gemolken. Terwijl je geniet van het ijs kunnen de kinderen helpen met de dieren verzorgen en ze vertroetelen of zich uitleven in de grote speeltuin.