Natura Docet Wonderryck Twente

Museum Natura Docet Wonderryck Twente

is het oudste natuurhistorische museum van Nederland en is voor jong en oud een belevenis. Verwonder je over de enorme collectie bijzondere dieren en fossielen in de wonderkamers van het museum.  Bouw je eigen digitale bos in Funky Forest en geniet van de mooie landschapstuin.

Elke zaal een verhaal

Twente door de ogen van… kikker, das, torenvalk, vlinder en haas laat het landschap zien van hoog uit de lucht, aan de rand van het water en tussen de grassprietjes door.

Planten en dieren van Twente: een ontdekkingstocht naar vroeger en nu, een ontmoeting met wolken vol vlinders en bermen vol bloemen zoals je nu niet meer tegenkomt.

Werkkamer Meester Bernink, leer oprichter Bernink kennen via de objecten in zijn werkkamer.

De Oertijd: bijzondere fossielen en mineralen dienen als gids bij een miljoenen jaren durende reis die Twente maakte van een gebied aan de Tropen tot bij de Noordzee.

De Wonderkamers

Nachtzaal waar nachtuilen de weg wijzen door het duister: een spannend verblijf met dieren en lichtgevende stenen.

Een dag met Bernink in 3D: in onze filmzaal ga je samen met Bernink op zoek naar een vlinder en ontmoet je een steenarend in gevecht met een slang.

De Wonderkamers: deze geweldige zalen vol dieren uit alle windstreken tonen de fascinatie van Bernink voor alle mogelijke diversiteit die de natuur maar bieden kan. Van ijsvogel tot paradijsvogel, van vogelbekdier tot zeekrokodil.

Funky ForestFunky Forest – uniek in Nederland – Water stroomt, bomen groeien en vlinders vliegen. Funky Forest is een interactieve presentatie waarin bezoekers deel worden van een digitale wereld die ze zelf maken.