MuseumJeugdUniversiteit

Spannend snijcollege en meer in Twente!

TWENTSE MUSEA: DENEKAMP – HENGELO – LATTROP 

Natura Docet Wonderryck Twente organiseert samen met Oyfo kunst en techniek in Hengelo en Cosmos Sterrenwacht in Lattrop, één collegereeks. Op drie zondagen van 11 tot 12 uur ontdek je drie verschillende musea met drie verschillende colleges. Je kunt je inschrijven voor de colleges (€ 15,00 voor 3 colleges inclusief entree 3 musea, college kaart en diploma) De voorjaarsreeks 2018 wordt gehouden op 11, 18 en 25 maart. Inschrijven via de website van MUSEUMJEUGDUNIVERSITEIT

Colleges

Waren kiezen ooit schubben?

Je zou het zo niet zeggen, maar in ieder van ons schuilt een vis. Wist je, dat ons schouderblad ooit onderdeel was van een vissenkop en dat onze tanden eigenlijk schubben zijn? Hoe zijn de gewervelde dieren ooit uit vissen voortgekomen? Met het opensnijden van een vis en een verhaal van conservator Eric Mulder, bioloog en doctor in de natuurwetenschappen, duiken we in de spannende wereld van de evolutietheorie.

  • Expert: Eric Mulder

 

 

Waarom warmt de aarde op?

De grote kachel voor onze aarde, de zon, zorgt er voor dat er leven op onze planeet mogelijk is. Maar te veel zonnestraling is ook niet goed. Op zondag 18 maart 2018 vertelt Ir. Hans Mulder, hoofddocent van Saxion Hogeschool Enschede van de afdeling Technische Natuurkunde, ons meer over de zon. Wil jij ook weten hoe we het beste met de opwarming van de aarde kunnen omgaan?

  • Expert: Hans Mulder

 

 

Zijn zwarte gaten en wormgaten tijdmachines?

Einstein had misschien niet helemaal gelijk, want we zien steeds meer dingen die niet lijken te kloppen met wat hij ons heeft geleerd. Geheimzinnige zwarte gaten en wormgaten: waar zit al die raadselachtige donkere materie en energie in het heelal? Je ziet het niet, maar het is er wel! En waarom is zwaartekracht zo heel anders dan andere krachten? Dr. Reinoud Jan Slagter is natuurkundige en oprichter van Asfyon. Hij neemt je mee langs al deze fascinerende dingen en vertelt ook dat informatie soms misschien wel sneller gaat dan het licht!

  • Expert: Reinoud Jan Slagter

 

Je kunt je inschrijven voor de colleges (€ 15,00 voor 3 colleges inclusief entree 3 musea, college kaart en diploma) De voorjaarsreeks 2018 wordt gehouden op 11, 18 en 25 maart. Inschrijven via de website van MUSEUMJEUGDUNIVERSITEIT