Zomervakantie programma

VAN MIER TOT MAMMOET

ZOMERVAKANTIE PROGRAMMA IN NATURA DOCET WONDERRYCK TWENTE

van 13 juli t/m 1 september 2019

IMKERS

Ga met de imker op bezoek bij de koningin, proef honing, pas een imker pak en zie hoe een beroker werkt. Binnen kun je, in de interactieve tentoonstelling Nederland Zoemt, zelf voelen hoe het is om een Bij te zijn; probeer bijvoorbeeld eens een zak stuifmeel te tillen. Wow daar heb je wel spierballen voor nodig! Hoe doet een Bij dat eigenlijk? Wanneer? Zaterdag 13 en zondag 14 juli 

 

OP EXPEDITIE MET JOS

Wandel samen met natuurgids Jos door het museumtuin en ontdek de mooiste bloemen, bijzondere kruiden, spot kikkers, vogels en insecten. Met een loep bekijk je de kleinste (bodem) diertjes van heel dichtbij. 

Wanneer? Iedere maandagmiddag van 14 tot 15 uur

 

EEN DUIK IN DE WONDERE WATERWERELD

Onder begeleiding van een gids, kun je met een zoekkaart, een bak en een schepnet op zoek naar waterdiertjes in één van de museumvijvers. Je leert van alles over de wondere waterwereld. 

Wanneer? Iedere dinsdagmiddag van 14 tot 15 uur *

 

BIJZONDERE BIJEN

Ga met de imker op stap, pas een imker pak, proef honing en zie hoe een speciale beroker werkt. Je mag je eigen insecten hotel maken.

Wanneer? Iedere woensdagmiddag van 12.30 tot 13.30 uur

 

 

BODEMDIEREN 

Weet jij hoeveel poten een oorwurm heeft of wat voor kleur het bloed van een spin is? Ga samen met een natuurgids op zoek naar bodemdiertjes in de museumtuin en kom van alles te weten over deze kleine helden!

Wanneer? Iedere donderdagmiddag van 14 tot 15 uur* 

* Bij zeer slecht weer of als de water- bodemdiertjes zich, in de loop van de zomer moeilijker laten vinden bieden wij het Wonderryck CSI braakballen practicum aan: 

 

WONDERRYCK CSI braakballen practicum

Op de zolder van het museum kun je een heus moordmysterie oplossen! Tijdens het braakballenpracticum wordt door een gids, met uilen,  botten en een skelet, uitgelegd wat je zoal in een braakbal kunt tegenkomen. Vervolgens ga je zelf aan de slag!

Wanneer? ** Op dinsdag of donderdag ipv ander practicum 

 

HELP DE BAAS VAN HET MUSEUM (voor kinderen van 4-7 jaar)

Help jij ook mee? De baas van het museum kan jouw hulp goed gebruiken! Er is zoveel werk te doen in het museum. Ga op zoek naar de verstopte dieren, maak samen een minimuseum, help met het sorteren van spulletjes die de baas verzameld heeft en zoek het broertje/zusje van de knuffeldieren. 

Wanneer? Iedere vrijdag tussen 11 en 12 uur 

 

 

 

En verder? 

 

SAFARI:

Ga op safari door het museum met de speurtocht. Met behulp van foto-aanwijzingen kun je 13 bijzondere dieren vinden en de puzzel oplossen.
De safarispeurtocht kost € 1,00 en is te koop bij de museumbalie

Wanneer? Dagelijks

 

MEET & GREET met de levende KONINGSPYTHON

Je kunt kennismaken met onze levende bewoner, Koningspython slang Loesje. Wie durft mag haar vasthouden en uiteraard met haar op de foto.

Wanneer? Kijk voor de tijden op het bord in de hal.

 

 

TIJDREIS (INCLUSIEF FOSSIEL GIPSEN)

Na een korte inleiding, en nadat je een schelp, dino of fossiel hebt uitgekozen, gips je je eigen favoriet en maak je een reis door de tijd. Naast miljoenen oude dino-fossielen kom je ook een mammoetskelet, de eland van Borne en andere prehistorische en vaak uitgestorven dieren tegen. Ondertussen droogt het gips en neem je na afloop een mooi gegipst fossiel mee naar huis.

Wanneer?  Zaterdag 27 juli en Zondag 28 juli om 14 uur  

 

RONDLEIDING VAN MIER TOT MAMMOET

Tijdens deze tour leer je grote en kleine dieren van dichtbij kennen. Zo onderzoek je de mammoet en mag je een 15.000 jaar oude slagtand vasthouden. En hoe vaak wisselt een haai eigenlijk? Neem zelf een tandje mee naar huis. Wanneer? zaterdag 31 augustus en zondag 1 september om 14 uur.

 

En wat nog meer?

In verschillende zalen vind je verwondervragen die je anders naar de objecten in de collectie doen kijken,  speurtochten, een zalige tuin om te spelen, funky forest, een 3d film, een bijzondere tentoonstelling en een heerlijk tuincafé. Tot ziens in Natura Docet Wonderryck Twente!