Onvergetelijk Natura Docet

Rondleidingen voor mensen met dementie en hun dierbarendocet-onvergetelijk-kleur-95

Onvergetelijk Natura Docet is een speciale rondleiding voor mensen met dementie en hun dierbaren. U kunt individueel of in een kleine groep, samen met een gids, op een ontspannen manier het museum bekijken.

Deze manier van ‘samen kijken’ heeft een positieve invloed op het zelfvertrouwen en de stemming van de persoon met dementie. Ook komt het de relatie met de mantelzorger ten goede. Bovendien biedt het museum een veilige en inspirerende omgeving om met lotgenoten in contact te komen.

De focus ligt tijdens de rondleiding niet op de ziekte, maar op het beleven van een inspirerende middag.

Praktische informatie

De rondleidingen worden uitgevoerd door speciaal opgeleide rondleiders en gastvrouwen en kan in overleg op een gewenste datum/tijdstip worden aangeboden.

U kunt Onvergetelijk Natura Docet ook boeken voor een groep, vanuit bijvoorbeeld een zorginstelling. De kosten zijn €9,50 p.p. met een minimum van € 80,00 per groep. De prijs is inclusief museumentree, rondleiding en extra begeleiding. Bij  meer dan 12 deelnemers kan er een extra gids worden geboekt. U kunt gezamenlijk met de gids beginnen met een kop koffie of thee a € 2,00 p.p. in ons Wonderryck Tuincafé.

Ook bieden wij Onvergetelijk op locatie aan; onze gids komt dan met verschillende museumobjecten naar u toe. Datum en tijd kunnen in overleg worden bepaald. Kosten €  75,00. Duur circa 60 minuten.

Voor informatie over de mogelijkheden kunt u contact opnemen met Jolien Schras via 0541 351325 of via onvergetelijk@wonderryck.nl

Onvergetelijk past bij Natura Docet Wonderryck Twente.

Onvergetelijk Natura Docet sluit aan op een belangrijke maatschappelijke rol die Natura Docet Wonderryck Twente wil vervullen: optreden als verbindende schakel tussen burgers, verenigingen, overheden en bedrijfsleven om projecten te realiseren die het welzijn van mensen vergroten. In de lijn van Onvergetelijk Natura Docet ontwikkelde het museum eerder het project ikkanwelzijn, in nauwe samenwerking met Zorggroep Sint Maarten. Natura Docet ontving het certificaat Dementievriendelijk Museum.

Samenwerking

Onvergetelijk Natura Docet is ontwikkeld in samenwerking met het Stedelijk Museum Amsterdam en het Van Abbemuseum in Eindhoven. Het programma is geïnspireerd op het MeetMe@MoMA programma van het Museum of Modern Art in New York en is mede mogelijk gemaakt door de steun van het Gieskes-Strijbis Fonds, Fonds Sluyterman van Loo en Stichting RCOAK.

logo gieskes      fonds sluijterman van loo

Wetenschappelijk onderzoek naar het programma wordt verricht door:

logo_VU_medisch_centrum