Zomervakantie

Vakantie programma in Natura Docet Wonderryck Twente

Tijdens de (school) vakantie worden er in het museum extra activiteiten georganiseerd: workshops, practica, speurtochten, spelletjes en nog veel meer.

Houd deze website in de gaten, hier volgt binnenkort de informatie over het zomervakantie programma met bijvoorbeeld:

WONDERRYCK CSI braakballen practicum

Op de zolder van het museum kun je een heus moordmysterie oplossen! Tijdens het braakballenpracticum wordt door een gids, met uilen,  botten en een skelet, uitgelegd wat je zoal in een braakbal kunt tegenkomen. Vervolgens ga je zelf aan de slag!

WONDERRYCK CSI braakballen practicum foto Fred Ernst

ATELIER WONDERRYCK Workshops met kunstenares Fiona Weide

Wandel door het museum en de museumtuin voor inspiratie: spot kikkers, vogels en insecten. Op de museumzolder maak je hier, met prachtige olie-pastelkrijt, én hulp van Fiona, een mooi kunstwerk.

EEN DUIK IN DE WONDERE WATERWERELD

Onder begeleiding van een gids, kun je met een zoekkaart, een bak en een schepnet op zoek naar waterdiertjes in één van de museumvijvers. Je leert van alles over de wondere waterwereld.

BIJZONDERE BIJEN

Ga met de imker op stap en leer van alles over deze bijzondere beestjes;  pas een imker pak, en zie hoe een speciale beroker werkt. Tenslotte mag je zelf zaadbommen maken die je mee naar huis mag nemen voor een geweldige bloementuin

Bijzondere Bijen

SAFARI:

Ga op safari door het museum met de speurtocht. Met behulp van foto-aanwijzingen kun je 13 bijzondere dieren vinden en de puzzel oplossen.Wanneer? Dagelijks. De safarispeurtocht kost € 1,00 en is te koop bij de museumbalie.

Op Safari
Slang Loesje

MEET & GREET met de levende KONINGSPYTHON

Dagelijks kun je kennismaken met onze levende bewoner, Koningspython slang Loesje. Wie durft mag haar vasthouden en uiteraard met haar op de foto.