Kleur de natuur!

Als je niet direct de natuur in kan, zoals een tocht langs de Vlinderpunten, biedt Natura Docet je graag iets om toch plezierig bezig te zijn met de natuur. Daarom hebben we een paar collega’s uit andere musea gevraagd een mooie kleurplaat te maken. Dat deden ze graag en ze hebben hun kleurplaat gratis aangeboden*!

Wil je lekker kleuren, klik op de afbeelding (er opent een pdf), download dan een kleurplaat (of allemaal 1 voor 1), print ‘m uit en kleuren maar. Wil je ons een plezier doen? Maak dan een foto van je kleurplaat, post ‘m op Instagram of Facebook met de hashtag #kleurdenatuur.

 

 

 

Erik van Tuijn is oprichter & visualisator bij BLIJSTIFT, een bureau uit de Bilt, dat verhalen visueel maakt zodat de boodschap aankomt. Eerder werkte hij voor diverse musea, waaronder Kunstmuseum Den Haag, Beeld & Geluid en voor de Museumvereniging. Daarnaast is hij adviseur online Communicatie, visuele communicatie en storytelling bij Universiteit Utrecht.
Voor #kleurdenatuur maakte hij een prachtige prent van de oprichter van Natura Docet, Meester Bernink. Hij was een groot pleitbezorger voor het landschap, de natuur en geologie in Noord-Oost Twente, inventariseerde deze en maakte vele mensen daarvoor enthousiast!
Op Instagram kun je hem hier volgen: @blijstift
Fransje Pansters woont in Amsterdam en illustreert zo veel ze kan naast haar baan als webmaster bij het Van Gogh Museum. “Als 17-jarige begon ik op de kunstacademie, maar verruilde die studie na een jaar om me op de universiteit vast te bijten in dikke boeken over Kunst- en Cultuurgeschiedenis. Die interesse is er nog steeds, al heeft het ‘maken’ me nooit losgelaten. Sinds kort heb ik een eigen atelier waar ik naar hartenlust kan werken. Het fijne aan de natuur vind ik dat-ie nooit haast heeft en toch steeds verandert. Mijn favoriete moment is vlak voor zonsondergang op een zonnige dag. Dan wordt de lucht langzaam steeds donkerder. Er komt dan een moment waarop de horizon kobaltblauw kleurt. Het duurt hooguit een halve minuut en dan heeft het alweer plaats gemaakt voor een donkerdere tint, maar ik vind die kleur zo prachtig! Dat hij maar heel even te zien is maakt het steeds weer een magisch moment.”
Je kan me volgen op instagram: @fransje_illustration
“Hannighan” is het digitale alias van Charlotte Hartong. Onder deze naam maakt zij sinds 2012 tekeningen en illustraties. Overdag werkt Charlotte in het Universiteitsmuseum Utrecht met natuurhistorische collecties. ’s Avonds maakt zij graag illustraties gebaseerd op museumcollecties, oude biologieboeken of haar eigen fantasiewerelden.
Instagram: @hannighan

*de kleurplaten worden gratis aangeboden door de kunstenaars; commercieel gebruik is niet toegestaan