Kinderfeestjes

Vier je verjaardagsfeest tussen de (wilde) dieren!

Binnen en buiten het museum is van alles te beleven voor kinderen van alle leeftijden. Je kunt kiezen uit vier verschillende thema feestjes of zelf een programma samenstellen. Na het programma (dat ongeveer een uur duurt) heb je alle tijd om op avontuur te gaan door het museum en de tuin. Onze museumgidsen maken er een feest van en je steekt er nog iets van op ook.

 

Help de baas van het museum

De baas van het museum kan jouw hulp goed gebruiken! Er is zoveel werk te doen in het museum. Ga op zoek naar de verstopte dieren, maak samen een minimuseum, help met het sorteren van spulletjes die de baas verzameld heeft en zoek het broertje/zusje van de knuffeldieren. Voor kinderen van 3 t/m 7 jaar

 

mammoetTijdreis/dino feest inclusief fossielen gipsen

Na een korte inleiding, en nadat je een schelp, dino of fossiel hebt uitgekozen, gips je je eigen favoriet. Onder begeleiding van een museumgids maak je een reis door de tijd en door het museum. Naast miljoenen oude dino-fossielen kom je ook een mammoetskelet, de eland van Borne en andere prehistorische en vaak uitgestorven dieren tegen. Ondertussen droogt het gips en neem je na afloop een mooi gegipst fossiel mee naar huis. Vanaf 6 jaar

20140601 Open dag NO Twente waterdieren (7) 4000Een duik in de Wondere Waterwereld

Onder begeleiding van een gids, kun je met een zoekkaart, een bak en een schepnet op zoek naar waterdiertjes in één van de museumvijvers. Je leert van alles over de wondere waterwereld en je kunt het mooiste diertje natekenen.
Omdat er  ’s winters niet veel te vinden is in de vijver,  wordt dit kinderfeestje in de zomermaanden, van april tot oktober gehouden.

 

Wonderryck CSI braakballenpracticum

Op de zolder van het museum kun je een heus moordmysterie oplossen!
Tijdens het braakballenpracticum wordt, met behulp van verschillende uilen en botten en een skelet, uitgelegd wat je zoal in een braakbal kunt tegenkomen en vervolgens ga je zelf aan de slag.

 

Nestkastjes timmeren

Maak van hout een mooie nestkast en leer van alles over de verschillende vogels van Jos Natuur. Na het timmeren kun je binnen & buiten het museum speuren naar vogeltjes en andere dieren.

 

 

Prijs Feestjes:

Prijs inclusief entree, begeleiding van een gids en een cadeautje voor de jarige
op basis van minimaal 8 (betalende) kinderen/volwassenen
€ 9,50 p.p.
Hoe alles begon, speurtocht met stickervel  € 2,00

Informatie / reserveren kan via info@wonderryck.nl of telefonisch 0541 351325

Lijkt het je leuk om het feestje in het museum te geven, maar wil je liever zelf het programma bepalen? Dat kan natuurlijk ook. Je betaalt dan de normale entreeprijs en we kunnen een tafel in het tuincafé voor je reserveren. Er is dan geen begeleiding of programma inbegrepen. Je kunt wel de ‘Hoe alles begon’ speurtocht doen, die bij de museumkassa te koop is.

 

Hoe alles begon

Geweldig leuke speurtocht door de museumtuin. De speurtocht hoort bij de tentoonstelling HOE ALLES BEGON. Met mooie stickers

 

 

Speurtocht met stickers, per speurtocht € 2,00
Entree museum kinderen van 4 tot 16 jaar € 5,00
Entree museum 16 jaar en ouder

Entree met museumkaart en kinderen tot 4 jaar

€ 9,50

gratis

Maak het feest nog completer met iets lekkers; een taartje, (water) ijsje, of een lekker broodje in ons  Tuincafé, op het mooie terras of met een picknick in de tuin.

LET OP ; tijdens de dino-tentoonstelling geldt een toeslag op de entreeprijs