Expositie Nederland Zoemt


Vanaf 14 april (tot en met eind september) 2018 is in 11 natuurhistorische musea door heel Nederland, waaronder museum Natura Docet Wonderryck Twente, een tentoonstelling over wilde bijen te zien. Deze tentoonstelling is een onderdeel van het project “Nederland zoemt”.

een expositie over wilde bijen 

Een leven lang graven, schuieren, braken, behangen en tussendoor bestuiven. Véél bestuiven. Wilde bijen spelen een heel belangrijke rol in de bestuiving van onze landbouw- en fruitgewassen. Toch zijn het onbekende, onbeminde beestjes. Hoogste tijd dus voor een ode aan de wilde bij! In de wilde bijenexpositie Nederland Zoemt  leer je van alles over het leven van de wilde bij en merk je ook dat het niet zo goed gaat met deze kleine rakker. Hoogste tijd dus voor een ode aan de bij!

Allerlei BIJzondere activiteiten in én rondom de tentoonstelling.  

Bijenfoto Nederland Zoemt met familie bij Bijentoren

MET EEN IMKER OP STAP 

Ga met de imker op stap en maak kennis met het Wonderryck Bijenvolk, doe mee aan de Nationale Bijentelling en leer verschillende soorten bijen kennen. Ook kun je een insectenhotel maken, meedoen aan een honingproeverij en de imker het hemd van het lijf vragen.

 

 

 

gezin in tuin bij vijverZOMER EXCURSIE 

Wandel mee met onze enthousiaste tuingids Jos Bruns door de landschapstuin van Natura Docet Wonderryck Twente

Tijdens deze wandeling voert Jos je langs de verschillende landschappen langs prachtig bloeiende bloemen en bijzondere kruiden. Ook zijn, tussen het gezoemmm van de bijtjes door, de koolmees, waterhoen, merel en boomklever te beluisteren.

 

 

Viltvlekzandbij_vrouwtje-479x263-c-defaultVOEL JEZELF EEN BIJ

Neem een kijkje in de expositie en waan jezelf een wilde bij. Sjouwen met stuifmeel, rondlopen in een dik behaarde jas of de weg vinden in een bloem: het leven van een bij gaat niet over rozen!

De activiteiten zijn gratis op vertoon van je entreekaartje. Entree met museumkaart gratis.