Expositie Nederland Zoemt


Vanaf 14 april (tot en met eind september) 2018 is in 11 natuurhistorische musea door heel Nederland, waaronder museum Natura Docet Wonderryck Twente, een tentoonstelling over wilde bijen te zien. Deze tentoonstelling is een onderdeel van het project “Nederland zoemt”.

een expositie over wilde bijen 

Een leven lang graven, schuieren, braken, behangen en tussendoor bestuiven. Véél bestuiven. Wilde bijen spelen een heel belangrijke rol in de bestuiving van onze landbouw- en fruitgewassen. Toch zijn het onbekende, onbeminde beestjes. Hoogste tijd dus voor een ode aan de wilde bij! In de wilde bijenexpositie Nederland Zoemt  leer je van alles over het leven van de wilde bij en merk je ook dat het niet zo goed gaat met deze kleine rakker. Hoogste tijd dus voor een ode aan de bij!

Tijdens de mei vakantie ook allerlei BIJzondere activiteiten in het museum:

Bijenfoto Nederland Zoemt met familie bij Bijentoren

MET EEN IMKER OP STAP (dagelijks van 28 april t/m 6 mei) 

Ga met de imker op stap en maak kennis met het Wonderryck Bijenvolk, doe mee aan de Nationale Bijentelling en leer verschillende soorten bijen kennen. Ook kun je een insectenhotel maken, meedoen aan een honingproeverij en de imker het hemd van het lijf vragen. De imker is aanwezig vanaf 14.00 uur.

 

 

 

gezin in tuin bij vijverLENTE EXCURSIE (op zondag 29 april en zondag 6 mei) 

Om 12.30 uur kun je met onze enthousiaste tuingids Jos Bruns mee tijdens een lente excursie door de museumtuin.

Tijdens deze wandeling voert Jos je langs de prachtige bloeiende voorjaarsbloemen zoals speenkruid, bosanemoon en sleutelbloem. Ook zijn, tussen het gezoemmm van de bijtjes door, de koolmees, waterhoen, merel en boomklever te beluisteren.

 

 

Viltvlekzandbij_vrouwtje-479x263-c-defaultVOEL JEZELF EEN BIJ

Neem een kijkje in de expositie en waan jezelf een wilde bij. Sjouwen met stuifmeel, rondlopen in een dik behaarde jas of de weg vinden in een bloem: het leven van een bij gaat niet over rozen!

De activiteiten zijn gratis op vertoon van je entreekaartje. Entree met museumkaart gratis.