Expositie Dierbaar

Dierbaar
Twee kunstenaars, de natuur als bron

Dia1
Vanaf begin april 2018 is de expositie Dierbaar te zien in museum Natura Docet Wonderryck Twente. In deze tijdelijke tentoonstelling wordt natuur, kunst en design met elkaar verbonden. Het werk van kunstenaars Rebecca Geskus en Erna van Sambeek en objecten uit de museumcollectie worden samengebracht. Basis van het werk is wol, vilt en gerecyclede materialen.

Daarnaast zijn de zogenaamde zwarte tenten van geweven geitenhaar voor beide kunstenaars een inspiratiebron. Nomadenvolkeren van Noord-Afrika tot China gebruiken deze tenten tot op de dag van vandaag.

 

 

Op zondag 9 september zijn beide kunstenaars én de leveranciers van de wol; de Scottish Blackface Schapen van Schaapskudde Stroothuizen, aanwezig in en rond het museum.

Rondleidingen, Workshops en Demonstraties:

  • met een rondleiding van Rebecca Geskus en Erna van Sambeek ontdekt u het verhaal achter de expositie DIERBAAR en de inspiratiebronnen van beide enthousiaste kunstenaars.
  • De schapen van Schaapskudde Stroothuizen bevolken de tuin, de schaapsherder geeft demonstraties en vertelt honderduit over de wollige dieren en specifiek over de bijzonderheden en kenmerken van het Scottish Blackface Schaap. Aai een schaap en maak een schaapachtig leuke selfie.
  • 2 spinsters demonstreren hun werk aan het spinnewiel en je mag zelf ook een poging wagen.
  • in de woltent is een demonstratie vachtvilten met Denekampse wol en leer je tijdens een inloopworkshop, de beginselen van het vilten.

Museumwinkel / Tuincafé Wonderryck

  • In de museumwinkel zijn prachtige gevilte kleden en kussens, mooie kunstkaarten en zachte schapenknuffels te koop.
  • In het tuincafé kun je het verschil proeven tussen schapen-, geiten-, koeien- en buffelkaas.