PROTOCOL Covid-19

Bezoekersinformatie met betrekking tot het coronavirus – PROTOCOL

Vanaf 1 juni 2020 heeft  museum Natura Docet  haar deuren weer geopend! We zijn heel blij dat we weer bezoekers mogen ontvangen. Om de veiligheid van bezoekers, medewerkers en vrijwilligers te kunnen waarborgen houden we ons aan de richtlijnen van het RIVM en aan het protocol van de Museumvereniging. Neem even de tijd om dit protocol door te lezen.
Wat houden deze richtlijnen in en waar moet je als bezoeker rekening mee houden?

Aanmelden verplicht!
Iedere bezoeker/ieder huishouden / gezin meldt zich van tevoren aan.
Kies een dag en een tijd. Binnen dat tijdslot kun je naar binnen bij het museum op vertoon van je e-ticket met tijdslot. Heb je een museumkaart, neem die dan ook mee.
Ben je te vroeg? Wacht niet voor de deur, maar op de parkeerplaats.
Als je een ticket koopt, verklaar je dat je gezond bent. Zo voorkomen we verspreiding van het virus.
Houd je ticket gereed. Print deze uit, of toon deze op te telefoon. Daarmee bevestig je nogmaals dat jij en je gezelschap gezond zijn.

Gezondheid

Bezoekers zijn welkom als zij en hun huisgenoten / gezin tenminste twee dagen klachtenvrij zijn. Dat geldt ook voor gezinsleden/huisgenoten. Daarbij hanteren wij de richtlijnen van het RIVM.
 Heb je verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging (tot 38 ºC) of koorts (boven 38ºC) en/of benauwdheid? Blijf thuis!
Heb je een kwetsbare gezondheid? We doen er alles aan om een veilig bezoek mogelijk te maken, maar kunnen geen risico’s uitsluiten.

Eigen verantwoordelijkheid
Je bezoekt ons museum op eigen verantwoordelijkheid. In ons museum zijn géén suppoosten die je wijzen op de regels. 
Net als in de supermarkt, gaan wij ervan uit dat je er zelf voor zorgt dat je voldoende afstand houdt en/of een mondkapje draagt. Dat betekent 300 mieren (=1,5 m). Lukt dat niet, wacht even op elkaar. Geef elkaar de ruimte! Elke zaal in het museum kan ca. 5 personen bevatten.
Onze hygiënezuilen gebruik je om je handen regelmatig te ontsmetten.
Kom met eigen vervoer: het OV is bedoeld voor essentiële reizen. Er is genoeg parkeergelegenheid om afstand te houden tot andere bezoekers.

In onze museumwinkel, VVV en in de horeca wordt per voorkeur betaald met pin.

We hebben de afgelopen weken een aantal mooie aanpassingen kunnen doen in ons museum. Kom gauw voor een bezoek aan ons prachtige natuurhistorische museum!