PROTOCOL Covid-19

Bezoekersinformatie met betrekking tot het coronavirus – PROTOCOL

Wat leuk dat je een bezoek aan ons museum aan het plannen bent!

We houden ons aan de richtlijnen van het RIVM en aan het protocol van de Museumvereniging  Zo proberen we de veiligheid van bezoekers, medewerkers en vrijwilligers te waarborgen.

Wat is handig om te weten?

We hebben voor ons museum een speciale coronaproof route ontwikkeld. Deze leidt je door het museum, zorgt ervoor dat je zo min mogelijk andere bezoekers kruist en je toch niks hoeft te missen van onze mooie tentoonstellingen. Wil je de route alvast bekijken? Dat kan hier! Zo ben je goed voorbereid en weet je bijvoorbeeld precies waar langs de route je naar het toilet kunt.

We houden bij Natura Docet graag met iedereen rekening. Ook met onze rollende bezoekers. Kom je met een rolstoel of kinderwagen? Geen probleem, we hebben hier of bij de balie in de museumwinkel een aangepaste route voor je. Helaas is er geen ruimte voor veel rollende bezoekers tegelijk. Ben je in de gelegenheid om tijdens je bezoek gebruik te maken van een draagzak in plaats van een kinderwagen, dan zien we dat graag. Zo krijgt iedereen een eerlijke én veilige kans om het museum te ontdekken.

Aanmelden verplicht!
Iedere bezoeker, huishouden of gezin dient zich van tevoren aan te melden.
Kies een dag en een tijd. Binnen dat tijdslot kun je naar binnen bij het museum op vertoon van je e-ticket. Heb je een museumkaart? Neem die dan ook mee.

Ben je te vroeg? Wacht niet voor de deur, maar liever op de parkeerplaats.
Met het kopen van een ticket verklaar je dat je gezond bent. Bij het betreden van het museum vragen we je het ticket te laten zien. Print het uit of toon het op je telefoon. Daarmee bevestig je nogmaals dat jij en je gezelschap gezond zijn.

Door gebruik te maken van tijdsloten en onze speciale routes proberen we je bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Mocht het in bepaalde ruimtes te druk worden dan kan het zijn dat deze tijdelijk worden gesloten, want veiligheid staat bij ons voorop.

Gezondheid
Bezoekers zijn welkom als zij en hun huisgenoten/gezinsleden tenminste twee dagen klachtenvrij zijn. Daarbij hanteren wij de richtlijnen van het RIVM. Heb je verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging (tot 38 ºC) of koorts (boven 38ºC) en/of benauwdheid? Blijf dan thuis.

Heb je een kwetsbare gezondheid? We doen er alles aan om een veilig bezoek mogelijk te maken, maar kunnen geen risico’s uitsluiten.

Eigen verantwoordelijkheid
Je bezoekt ons museum op eigen verantwoordelijkheid. In ons museum zijn géén suppoosten die je wijzen op de regels. Net als in de supermarkt, gaan wij ervan uit dat je er zelf voor zorgt dat je voldoende afstand houdt en een mondkapje draagt. Lukt dat niet, wacht dan even en geef elkaar de ruimte. Elke zaal in het museum kan ca. 5 personen bevatten.
Onze hygiënezuilen gebruik je om je handen regelmatig te ontsmetten.

In onze museumwinkel en horeca, mits geopend, wordt bij voorkeur betaald met pin.

We hebben de afgelopen tijd een aantal mooie aanpassingen kunnen doen in ons museum. Kom gauw voor een bezoek aan ons prachtige natuurhistorische museum!