PROTOCOL Covid-19

Bezoekersinformatie met betrekking tot het coronavirus – PROTOCOL

Vanaf 1 juni 2020 opent museum Natura Docet Wonderryck Twente weer haar deuren! We zijn heel blij dat we op een veilige manier weer bezoekers mogen ontvangen. Om de veiligheid van bezoekers, medewerkers en vrijwilligers te kunnen waarborgen houden we ons aan de richtlijnen van het RIVM en aan het protocol van de Museumvereniging. Neem even de tijd dit protocol door te lezen.
Wat houden deze richtlijnen in en waar moet je als bezoeker rekening mee houden?

Aanmelden verplicht!
Iedere bezoeker/ieder huishouden / gezin meldt zich van tevoren aan. Dat kan hier.
Kies een dag en een tijd. Binnen dat tijdslot kun je naar binnen bij het museum op vertoon van je e-ticket met tijdslot. Heb je een museumkaart, neem die dan ook mee.
Zorg dat je op tijd bent. Op deze manier kunnen we voorkomen dat er groepen mensen voor de deur van het museum staan te wachten. Ben je te vroeg? Wacht niet voor de deur, maar op de parkeerplaats.
Als je een ticket koopt, verklaar je dat je gezond bent. Zo voorkomen we verspreiding van het virus.
Houd je ticket van jezelf en je huishouden gereed. Print deze uit, of toon deze op te telefoon en toon deze duidelijk aan de medewerker bij de ingang van Natura Docet. Daarmee bevestig je nogmaals dat jij en je gezelschap gezond zijn.

Gezondheid

Bezoekers zijn welkom als zij en hun huisgenoten / gezin tenminste twee dagen klachtenvrij zijn. Dat geldt ook voor gezinsleden/huisgenoten. Daarbij hanteren wij de richtlijnen van het RIVM.
 Heb je verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging (tot 38 ºC) of koorts (boven 38ºC) en/of benauwdheid? Blijf thuis!
Heb je een kwetsbare gezondheid? We doen er alles aan om een veilig bezoek mogelijk te maken, maar kunnen geen risico’s uitsluiten. Blijf liever thuis of accepteer het risico.

Eigen verantwoordelijkheid
Je bezoekt ons museum op eigen verantwoordelijkheid. In ons museum zijn géén suppoosten die je telkens wijzen op de regels. 
Net als in de supermarkt, bouwmarkt e.d. gaan wij ervan uit dat je er zelf voor zorgt dat je voldoende afstand houdt. Dat betekent 300 mieren of 300 lieveheersbeestjes (=1,5 m). Lukt dat niet, wacht even op elkaar. Geef elkaar de ruimte! Elke zaal in het museum kan ca. 5 personen bevatten.
Onze hygiënezuilen gebruik je om je handen regelmatig te ontsmetten.
Kom met eigen vervoer: het OV is bedoeld voor essentiële reizen. Er is genoeg parkeergelegenheid om afstand te houden tot andere bezoekers.

Garderobe, toiletten, horeca, pinbetalingen
Tijdens de eerste opstart van het museum kan er geen gebruik worden gemaakt van de garderobe. Laat jassen uit of houd ze aan. Grote tassen of rugzakken mogen niet mee naar binnen.
Uiteraard hebben we toiletten; zorg ervoor dat die zo min mogelijk gebruikt hoeven te worden. We reinigen ze wel zo vaak mogelijk, maar ga bij voorkeur thuis.
Onze horeca is aanwezig voor afhaal van drinken en eenvoudige snacks. Na het afhalen kun je het gekochte nuttigen in onze museumtuin met inachtneming van de 1,5 meter afstand.
In onze museumwinkel, VVV en in de horeca wordt per voorkeur betaald met pin.

We hebben de afgelopen weken een aantal mooie aanpassingen kunnen doen in ons museum.
Kom gauw voor een bezoek aan ons prachtige natuurhistorische landschapsmuseum! Bestel je tickets hier