Zomervakantie

Geplaatst op 23 juli 2018
 • Datum:
  23/07/2018 - 31/08/2018
 • Tijd:
  Gehele dag
 • Locatie:
  Natura Docet Wonderryck Twente
  Oldenzaalsestraat 39
  7591 GL Denekamp

Een spetterend zomer programma in én rondom museum Natura Docet Wonderryck Twente
van maandag 23 juli t/m vrijdag 31 augustus.

Programma:

Stenen en Skeletten (maandag & donderdag van 13 – 14 uur)
Leer alles over onze Stegosaurus en andere (uitgestorven) dieren aan de hand van hun skeletten en ga zelf aan de slag met verschillende keigoeie opdrachten.
Maak je eigen fossiel van GIPS.

Duik in de Wondere Waterwereld / Wonderryck CSI
Practicum 
( dinsdag & vrijdag van 13 – 14 uur)
Tijdens het waterdieren practicum in de landschapstuin van het museum, ontdek je, met een schepnet, zoekkaart, waterbak én onder begeleiding van één van onze natuurgidsen,  alles over het waterleven in de museumvijver.  De activiteit is gratis op vertoon van je museumkaartje.

Wanneer de waterdiertjes zich minder laten zien (vanaf begin/half augustus)  organiseren we het Wonderryck CSI braakballen practicum. Het practicum vindt plaats in de tuin of op de museumzolder.

Wandeling door de museumtuin met onze natuurgids Jos Bruns (dinsdag van 15 – 15.30 uur)

Op stap met de imker (woensdag van 13 – 14 uur)

Natura Docet Wonderryck Twente:
Ook binnen is het een feest van de natuur:  Wonderkamers vol (opgezette) beesten, een tentoonstelling over natuurlijke kunst en een bijenexpositie , een zaal met bijzondere stenen en fossielen uit de oertijd én een ‘funky forest’ waar je je eigen (digitale) bos kunt laten groeien. Met een safarispeurtocht (€ 1,00)  ontdek je alle zalen in het museum.

Tuincafé Wonderryck
In het tuincafé of op het mooie terras,  kun je, met uitzicht op de landschapstuin, genieten van een drankje, taart of een heerlijke lunch.

Museumwinkel
In de winkel van Wonderryck zijn allerlei beestachtige hebbedingen te koop zoals bijzondere stenen, boeken, knuffels en puzzels.

« Terug naar overzicht