Weekend van de Wetenschap

Geplaatst op 7 oktober 2017
 • Datum:
  07/10/2017 - 08/10/2017
 • Tijd:
  12:00 - 17:00
 • Locatie:
  Natura Docet Wonderryck Twente
  Oldenzaalsestraat 39
  7591 GL Denekamp

 

Een Weekend vol Wetenschap met een anatomische les door onze conservator , een chimpansee college door apen-gedragsdeskundige Edwin van Leeuwen, virtual reality, green screen, 3d printen, robotica en nog veel meer!

Voor het museum staat WoWi!, Workshops on Wheels; innovatie! In dit mobiele lab kun je zelf aan de slag met allerlei technologische en digitale gadgets. WoWi! is een initiatief van de Rijnbrink Groep.

Programmeer je eigen spel, verdwijn in je eigen dierenwereld en ontwerp en scan in 3d!

PROGRAMMA:

Activiteiten 7 en 8 oktober van 12 tot 17 uur tenzij anders vermeld

banaan scannen en printen3D-Ontwerpen

Inclusief demonstratie 3D-printer en 3D-scannen. Tijdens deze activiteit krijg je de basis van 3D-ontwerpen onder de knie. Je leert hoe je met behulp van het programma Tinkercad zelf een 3D-ontwerp kunt maken en gaat aan de slag met het ontwerpen van een robot met eigenschappen van je lievelingsdier.

 

 

 

ontwerp je eigen spel WoWiVirtual Reality

Creëer een virtuele dierenwereld om vervolgens te bekijken met een VR-bril! Met het programma CoSpaces bouw je een eigen wereld en programmeer je deze, waarna je je creatie in 3D kunt bekijken door een VR-bril.

 

 

 

 

green screenFilmen met special effects

Benieuwd hoe de onzichtbaarheidsmantel van Harry Potter in beeld is gebracht? Of hoe het kan dat Superman in de films door de lucht lijkt te vliegen? Leer de geheimen van special effects door te werken met een green screen! Zwem door een onderwaterwereld of slinger in de jungle.  Leer de basis van special effects  en filmen met de app Veescope Live

 

 

 

bananen wetenschap

Programmeer een game

Een game besturen met snoepjes en bananen? Maak met behulp van het programmeerprogramma Scratch en een MaKey je eigen game met unieke controller!

 

 

 

 

Anatomische les (7 oktober 14.00 uur)

De museumzolder is ingericht als snijzaal. Conservator dr Eric Mulder laat tijdens dit snijcollege de geheimen van een zeester of een rode poon zien.

 

 

 

apen chimfunchi

Pop-up wetenschapper  (zondag 8 oktober 14.00 uur)

Gedragsonderzoeker Edwin van Leeuwen geeft een interactief college over chimpansees.

Tijdens het college vertelt Edwin over zijn werk met chimpansees in Zambia. Met voorbeelden, foto’s en video’s, van gedrag en tradities bij chimpansees. Hoe aapt een aap-na?  Is het menselijke gedrag uniek of is het wellicht al eerder in de evolutionaire geschiedenis ontstaan?

Help Edwin mee met zijn crowd funding actie voor de chimpansees in Zambia! Lees meer

 

 

 

 

 

 

 

« Terug naar overzicht