Voorjaarsvakantie

Geplaatst op 18 februari 2017
 • Datum:
  18/02/2017 - 05/03/2017
 • Tijd:
  Gehele dag
 • Locatie:
  Natura Docet Wonderryck Twente
  Oldenzaalsestraat 39
  7591 GL Denekamp

Grote Griezels

In de voorjaarsvakantie bevolken levende Grote Griezels het museum.

Roodknievogelspin Brachypelma smithi (2)Levende GROTE en kleine Griezels in het museum Onze buitengewone beesten hebben gezelschap gekregen van levende Grote en kleine Griezels: (vogel)spinnen, wandelende bladeren én takken, sissende kakkerlakken uit Madagaskar, krekels en een bijzondere reuzenduizendpoot. Deze griezels komen af en toe uit hun huis. Durf jij ze te voeren of op de hand te nemen? Iedere middag tussen 13.00 uur en 15.00 uur zijn de spotlights op de griezels gericht en vertelt de museumbioloog honderd uit over deze tijdelijke bewoners van het museum. Uiteraard is ook onze vaste bewoner, koningspython Loes. van de partij.

 

 

krekel mondInsectenproeverij Voor de lekkere trek een insectensnack .. Durf jij je honger te stillen met een griezel? De chef van de dag biedt smakelijk gekruide insecten aan.

Laboratorium Natura Docet Altijd al onderzoeker willen worden? Het is verrassend hoe de wereld er onder de microscoop uitziet. Ontdek de bijzonderheden van verschillende griezels van heel dichtbij; een vliegenoog, een vlindervleugel of het vel van onze slang. De microscopen staan in de voorjaarsvakantie opgesteld in het huiskamercafé.

 

Spin FionaAtelierWonderryck – maak je eigen Grote Griezel insect

met Fiona Weide, ARTist in the MUSeum, een echte kunstenaar dus, tijdens een griezelig creatieve workshop op de museumzolder. Kies je favoriete insect, bekijk hem van top tot teen, en maak er een echt kunstwerk van. Fiona is van maandag 20 februari t/m vrijdag 24 februari van 14.00 – 15.30 uur aanwezig.

 

 

2FE20899-FredErnstLaatste kans; familietentoonstelling Buitengewone Beesten De levensgrote opblaasbeesten uit deze familietentoonstelling zijn inmiddels  verhuisd naar de museumtuin. Bij je entreekaartje krijg je een onderzoekkaart met opdrachten voor de beesten in de tuin. In het museum kun deze vakantie nog één keer de albino’s (met de echte Axolotls)  cyclopen, Siamese-  en hybride dieren bewonderen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

« Terug naar overzicht