Oost West Thuis Best – Onvergetelijk rondlediing

Geplaatst op 3 september 2019
 • Datum:
  03/09/2019
 • Tijd:
  10:30 - 12:00
 • Locatie:
  Natura Docet Wonderryck Twente
  Oldenzaalsestraat 39
  7591 GL Denekamp

Een gezellig en ontspannend uitje voor mensen met dementie en hun naasten: dat is Onvergetelijk Natura Docet.

Samen met uw huisgenoot, familielid of kennis neemt u deel aan de rondleiding. U bekijkt in een kleine groep een aantal collectiestukken waarover u met elkaar in gesprek gaat. Tijdens Onvergetelijk staat het genieten centraal. Door verhalen, herinneringen, associaties en ideeën te delen, brengt u met elkaar de museumstukken tot leven. De speciaal hiervoor getrainde rondleider helpt u op weg met vragen en creativiteit. Elke maand is er een ander thema.

Dinsdag 3 september van 10.30 uur tot 12.00 uur
Thema: Oost West Thuis Best

Mensen bouwen een huis om zich te beschermen of beschermd te voelen en maken van hun huis het liefst een mooi en knus nest. Ingericht naar eigen smaak, met kleur en spullen, creëren we een comfortabele plek voor onszelf en ons gezin. Hoe gaat dat eigenlijk in de dierenwereld?

Verschillende dieren komen aan bod. Tijdens de rondleiding kunt u meezingen met toepasselijke muziek en worden er op een creatieve manier interactieve vragen gesteld aan de deelnemers zoals: ‘In wat voor huis zou u het liefste willen wonen?’ Een villa, hutje op de hei, strandhuis of liever midden tussen de mensen in de stad? Als afsluiting maakt u kennis met verschillende materialen en bouwkunsten uit de natuur. (zoals de metselkunsten van de huiszwaluw)

Uit onderzoek blijkt dat deze rondleiding niet alleen leidt tot een verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met dementie, maar dat het ook positieve effecten heeft voor mantelzorgers en de relatie tussen hen beiden.

Reserveren is noodzakelijk. Er kunnen maximaal 10 personen per rondleiding deelnemen.

Kosten voor de rondleiding zijn € 9,50 p.p.

De prijs is inclusief entree van het museum, de rondleiding en kop koffie / thee.

« Terug naar overzicht