Nationale Museumweek 2017

Geplaatst op 3 april 2017
 • Datum:
  03/04/2017 - 09/04/2017
 • Tijd:
  Gehele dag
 • Locatie:
  Natura Docet Wonderryck Twente
  Oldenzaalsestraat 39
  7591 GL Denekamp

MV_Pronkstuk_550x265

 

 

 

 

 

 

 

 

Waar…
Waar komt ons verleden tot leven?
Waar bewaren we onze schatten?
Waar kunnen we leren wie we zijn?
Waar komen we weer even tot onszelf?
Waar komen we tot onverwachte ontmoetingen?
Waar vinden wij ons echte goud?

In onze musea
In deze veranderende wereld zijn musea misschien wel belangrijker dan ooit. Het zijn onze plekken van bezinning en herkenning. Van verwondering, verbazing en ontroering. Musea verbinden ons met het verleden, met het nu, met het grote verhaal over wie we werkelijk zijn.

/ons echte goud\
Nederland telt vele prachtige museumcollecties over geschiedenis, beeldende kunst, natuurhistorie, economie, wetenschap, techniek en volkenkunde. Zij vertellen verhalen die we niet mogen vergeten. Collecties zijn het geheugen van een stad, een streek, van ons land en daarmee van onszelf. Elk museum, elke collectie toont ons een deel van een geweldige rijkdom, ons echte goud!

Ons echte goud is ….

HET SCHUBDIER – Pholidota –

Natura Docet Wonderryck Twente Ons echte goud Schubdier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heb jij ooit een schubdier van dichtbij gezien? Vast niet. Ze zijn namelijk best zeldzaam en schuw en leven alleen in Afrika en Azië.

Tijdens de Nationale Museumweek van 3 tot en met 9 april 2017 is het schubdier het pronkstuk van Natura Docet Wonderryck Twente. Het schubdier is te bewonderen in de expositie Apenstreken in de oertijd, een tentoonstelling over bijzondere fossielen van 47 miljoen jaar geleden.

Op zondag 2 april start om 14 uur een gratis inlooprondleiding en kinderen krijgen tijdens de museumweek bij hun entreekaartje een schatkaart vol leuke opdrachten.

« Terug naar overzicht