MuseumJeugdUniversiteit

Geplaatst op 7 november 2021
 • Datum:
  07/11/2021
 • Tijd:
  11:00 - 12:00
 • Locatie:
  Natura Docet Wonderryck Twente
  Oldenzaalsestraat 39
  7591 GL Denekamp

Drie musea in Twente organiseren samen een collegereeks. De colleges vinden plaats op  7 – 14 en 21 november. Dit najaar: dino’s, kippen en een snijcollege bij museum Natura Docet, Sterrenkunde in je achtertuin door Cosmos Sterrenwacht (i.v.m. verbouwing van Cosmos wordt dit college bij museum Natura Docet gehouden) en Tiny houses bij Oyfo Techniekmuseum.

 

 

 

 

 

 

 

Museum Natura Docet  in Denekamp organiseert samen met Oyfo techniekmuseum in Hengelo en Cosmos Sterrenwacht in Lattrop, één collegereeks voor de MuseumJeugdUniversiteit.

De prijs voor 3 colleges is € 15,00 (€ 5,00 per college) en is inclusief entree museum.

Schrijf je nu in

 

Programma:

 

Was de T. rex een nijdige kip 2.0?

Zondag 7 november om 11 uur in Museum Natura Docet

Ooit de binnenkant van een echte dino gezien? Dan is dit je kans. Dichterbij komen kon nog nooit. Dr. Eric Mulder laat tijdens een indrukwekkend snijcollege zien, dat de dino’s helemaal niet zijn uitgestorven. Zou dat lukken met een kip? Hij demonstreert tijdens dit afwisselende college ook hoe vogels zijn gaan vliegen én je ontmoet in onze parktuin levende emoes. Deze laten je zien dat sommige dinovogels het vliegen hebben afgeleerd. Een leuk college waarin je de anatomie van een dino, kip en emoe van dichtbij leert kennen.

Eric Mulder is paleontoloog en werkt bij museum Natura Docet in Denekamp. Daarnaast is hij gastdocent aan de Universiteit Twente in Enschede.

Sterrenkunde vanuit je achtertuin?

Zondag 14 november om 11 uur Cosmos Sterrenwacht (bij Natura Docet)

Kijken naar de sterrenhemel en weten wat je allemaal kunt zien, is niet zo moeilijk. Arnold Tukkers kijkt al meer dan 45 jaar door een telescoop en laat jou zien hoe het werkt. Wat heb je bijvoorbeeld nodig? Kun je met het blote ook al wat zien, of heb je een verrekijker of misschien wel een telescoop nodig? Allerlei hulpmiddelen komen voorbij. Dit college is interactief; je gaat zelf aan de slag met een echte telescoop.

Expert: Arnold Tukkers, sterrendeskundige Cosmos Sterrenwacht.

Let op: In verband met verbouwing van Cosmos wordt dit college bij Natura Docet gehouden. Deelnemers krijgen een gratis entreekaart voor Cosmos zodat zij na heropening een bezoek kunnen brengen aan de vernieuwde sterrenwacht!

Tiny Houses?

Zondag 21 november om 11 uur bij Oyfo Techniekmuseum

Een oud Nederlands spreekwoord luidt: Oost west, thuis best! Dat betekent dat waar je ook bent, er niets gaat boven je eigen, gezellige en vertrouwde omgeving. Hoe woon jij met je familie? In een vrijstaand huis, een rijtjeshuis of een flat? Of heel misschien wel in een villa of zelfs een kasteel?! En heb jij een eigen kamer? Of deel je die met je broertje of je zusje? Veel mensen willen graag ‘groter wonen’; ze willen een groter huis met meer ruimte. Maar, dat verandert sinds een tijdje: er zijn nu mensen, ook gezinnen, die juist heel bewust kiezen voor kleiner wonen: minder vierkante meters en meer vrijheid, natuur en verbinding. Ze kiezen voor een zogenaamd Tiny House. Christian Struck, lector aan Hogeschool Saxion in Enschede, vertelt je van alles over deze minihuizen.

Let op! Oyfo is verhuisd: niet groter en niet kleiner, maar van meerdere gebouwen naar één gebouw. Het nieuwe adres is: Floris Hazemeijerstraat 300, 7555 RJ Hengelo.

Schrijf je nu in

 

« Terug naar overzicht