Fête de la Nature Festival

Geplaatst op 27 mei 2018
 • Datum:
  27/05/2018
 • Tijd:
  12:00 - 17:00
 • Locatie:
  Natura Docet Wonderryck Twente
  Oldenzaalsestraat 39
  7591 GL Denekamp

zaterdag 26 mei en zondag 27 mei
Fête de la Nature is het grootste grassroots natuurfestival van Nederland. Tijdens dit festival kan iedereen samen de natuur beleven, van wilde natuurgebieden tot stadsparken. Natuurhistorisch museum Natura Docet Wonderryck Twente doet voor de 4e keer mee aan dit bijzondere festival.

Duik in de Wondere Waterwereld 
Tijdens het waterdieren practicum in de landschapstuin van het museum, ontdek je, met een schepnet, zoekkaart, waterbak én onder begeleiding van één van onze natuurgidsen,  alles over het waterleven in de museumvijver.  De activiteit is gratis op vertoon van je museumkaartje. (van 13 tot 15 uur)

Natura Docet Wonderryck Twente
Ook binnen is het een feest van de natuur:  Wonderkamers vol (opgezette) beesten, een tentoonstelling over natuurlijke kunst en een bijenexpositie , een zaal met bijzondere stenen en fossielen uit de oertijd én een ‘funky forest’ waar je je eigen (digitale) bos kunt laten groeien. Met een safarispeurtocht (€ 1,00)  ontdek je alle zalen in het museum.

Brasserie Wonderryck
In het museumrestaurant, of – bij lekker weer – op het mooie tuinterras,  kun je, met uitzicht op de natuur, genieten van een drankje, taartje of een heerlijke lunch.

Het museum, de brasserie en de museumwinkel zijn geopend van 12 tot 17 uur. Het waterdierenpracticum in de museumvijver is van 13 tot 15 uur. 

« Terug naar overzicht