Fête de la Nature

Geplaatst op 4 september 2020
 • Datum:
  04/09/2020 - 06/09/2020
 • Tijd:
  Gehele dag
 • Locatie:
  Natura Docet Wonderryck Twente
  Oldenzaalsestraat 39
  7591 GL Denekamp

 

Museum Natura Docet Wonderryck Twente doet dit jaar voor de zevende keer mee aan het landelijke natuurfeest Fête de la Nature.

Vier de natuur in het museum én in de mooie landschapstuin en doe mee aan een programma vol activiteiten voor jong én oud; op vrijdag, zaterdag en zondag worden speurtochten,  practica en rondleidingen georganiseerd.

Programma

Vrijdag 4 september
11 uur Rondleiding door de landschapstuin
14 uur Conservator Eric en het groot insecten museum

hele dag:
– participatie expositie NAAR DE NATUUR
– tentoonstelling BUITENGEWONE BEESTEN
– Safari Speurtocht

Zaterdag 5 september en zondag 6 september 
11 uur  Wonderryck CSI braakballen practicum
13 uur  Kennismaking met onze levende Koningspython
14 uur  Op stap met de imker

hele dag:
– participatie expositie NAAR DE NATUUR
– tentoonstelling BUITENGEWONE BEESTEN
– Safari Speurtocht

Meer informatie over het programma:

vrijdag 4 september 11 uur:
Rondleiding door de landschapstuin

Natuurgids Jos neemt je mee door de prachtige parktuin (een ontwerp van Cees van der Veeke voor Lola Landscape Architects) en maakt door zijn verhalen een feestje van de Twentse natuur. Je wandelt langs de vennen, het Broek bos en een prachtige bloemenweide. Nog beter te zien dankzij het bijzondere kijkkunstwerk, bedacht door Bruno Vermeersch, ontwerper bij Studio Makkink en Bey.

kinderfeest 3

Vrijdag 4 september 14 uur
Eric en het insecten museum

Conservator Eric Mulder vertelt en laat zien, voelen, proeven en beleven tijdens deze bijzondere rondleiding door het museum, een rondleiding met speciale aandacht voor de insecten. Over de relatie tussen mens en insect; van bladluis (die gebruikt wordt voor kleurstof) tot zijderups. Je ontmoet levende vlinders in de vlindertuin, sissende kakkerlakken en wandelende bladeren in de filmzaal en ook opgezette dieren en versteende varianten.

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 5 september & zondag 6 september
11 uur Wonderryck CSI Braakballen practicum

Op de zolder van het museum kun je een heus moordmysterie oplossen!
Tijdens het braakballenpracticum wordt, met behulp van verschillende uilen en botten en een skelet, uitgelegd wat je zoal in een braakbal kunt tegenkomen en vervolgens ga je zelf aan de slag.

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 5 september & zondag 6 september 
13 uur Kennismaking met onze levende koningspython Loesje

Wat en hoe vaak eet een slang eigenlijk? Hoe beweegt ze zich? Waar komt ze vandaan? Hoe pakt ze haar prooi? Heeft ze het warm of koud?

Tijdens deze kennismaking kun je de gids het hemd van het lijf vragen en mag je Loesje, als je durft ook aanraken/vasthouden.

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 5 september & zondag 6 september 
14 uur Op stap met de imker

Leer van alles over de bloemetjes en bijtjes en ga op zoek naar de Bijenkoningin. Imker Ton neemt je mee door de bloementuin van het museum naar de Bijentoren. Je mag de verschillende soorten honing proeven en een  bijenhotelletje maken.

 

 

 

 

 

 

 

In de insectenzaal van het museum zijn tientallen (macro) foto’s van insecten te bewonderen. De expositie is samengesteld met behulp van (amateur) fotografen / bezoekers die belangeloos hebben meegewerkt. Ook wordt hier een insectenfilm vertoond.

 

 

 

 

 

 

 

Naar de Natuur

Laat je inspireren en deel jouw weetjes, zorgen of verbazingwekkende ontdekkingen over de natuur. Van fabels tot feiten en van fascinatie tot de ferme boerenpraktijk.

 

 

 

 

 

 

 

Fête de la Nature wordt georganiseerd in samenwerking met;

« Terug naar overzicht