Darwin café – De domesticatie van wolf tot hond

Geplaatst op 12 februari 2022
 • Datum:
  12/02/2022
 • Tijd:
  14:00 - 15:00
 • Locatie:
  Museum Natura Docet
  Oldenzaalsestraat 39
  7591 GL Denekamp

Na succesvolle eerdere samenwerkingen vindt ook dit jaar – in samenwerking tussen Bionieuws, Museum Natura Docet en KNNV Wageningen e.o. weer een Darwin Café plaats op 12 februari 2022.

Darwin Dag

12 februari is uitgeroepen tot Internationale Darwin Dag. Op deze dag in 1809 werd de grondlegger van de evolutietheorie geboren. Het is een feestdag waarop de wetenschap in het algemeen en het werk van Darwin in het bijzonder onder de aandacht gebracht worden. Het doel is om mensen te enthousiasmeren en begrip te kweken voor de prachtige wereld waarin we gezamenlijk leven met alle planten en dieren. Speciaal ter gelegenheid van deze dag geeft paleobioloog Eric Mulder een lezing over de domesticatie van wolf tot hond.

Domesticatie

Domesticatie is het proces waarbij de mens de eigenschappen van dieren (en planten) zodanig verandert dat ze nuttiger worden voor de mens en gemakkelijker in onze buurt kunnen leven. Dat gebeurt door dieren met gewenste eigenschappen te selecteren en vervolgens met elkaar te kruisen.

Door de geldende coronamaatregelen wordt het Darwin Café dit keer hybride gehouden. Zowel fysiek in Natura Docet en digitaal via Zoom. De lezing start om 14.00 uur.

 • Tickets á € 9,50 zijn verkrijgbaar via www.naturadocet.nl. Ticket is inclusief een bezoek aan de nieuwe tentoonstelling ‘Te wild voor jou?’ die gaat over (wilde) natuur in Nederland en ons conflict daarmee als samenleving. Met daarin een centrale rol voor de wolf.
 • Alleen online bijwonen? Meld je aan via info@naturadocet.nl en ontvang een zoomlink voor de lezing.

Reserveren is verplicht. Bestel je tickets hier online.

 

NB: Alles natuurlijk onder de dan geldende coronaregels.

 

« Terug naar overzicht