Binnenkort: Te wild voor jou?

Momenteel zijn we in het museum bezig met de opbouw van onze nieuwe tentoonstelling ‘Te wild voor jou’. De winter-tentoonstelling bij museum Natura Docet gaat over natuur in Nederland en ons conflict daarmee als samenleving. Hoeveel wilde, oorspronkelijke natuur kunnen we aan? En willen we dat ook echt?

Nu de wolf weer terug is laait de discussie tussen voor- en tegenstanders op. Willen we wel wilde wolven in Nederland? Hoe gevaarlijk is de wolf eigenlijk? In hoeverre hebben we iets te willen als het om natuur(krachten) gaat?Met de tentoonstelling “te WILD voor jou?” Haken we aan bij de discussie over Antropoceen en ‘wilde natuur’, met de wolf als sprekend voorbeeld. Zo laten we de verschillende invalshoeken zien van de terugkeer van de wolf. De tentoonstelling opent op 17 december!

 

Openingstijden

Maandag: Gesloten

Dinsdag t/m zondag 10.00 – 17.00 uur

Ons Protocol

Reserveer Tickets

  • Het museum is rolstoel toegankelijk
  • Officiële hulphonden zijn toegestaan
  • Gesloten op 1e kerstdag en oud- en nieuwjaarsdag
  • Tuincafe is buiten de vakanties gesloten op maandag & dinsdag

 

Toegangsprijzen

Vanaf 1 november  2021

Vanaf 18 jaar                  € 9,50 p.p.
4 tot 18 jaar                    € 8,50 p.p.
kinderen tot 4 jaar        gratis
met Museumkaart        gratis

*Museumprotocol omtrent corona>>

mk_banner_museum-site_blauw_large-rectangle

 

 

Vanaf 17 december!

Natura Docet komt met tentoonstelling over de wolf

Na 150 jaar afwezigheid is de wolf weer terug in Nederland. Nu de wolf weer terug is laait de discussie tussen voor- en tegenstanders op. Willen we wel wilde wolven in Nederland? Hoe gevaarlijk is de wolf eigenlijk? Met de tentoonstelling ‘Te wild voor jou?’ haakt Natura Docet niet alleen aan bij deze discussie, maar plaatst het museum de wolf als vertegenwoordiger van de wilde natuur in een bredere context.

Lees meer >>

Rondleidingen

Bekijk de collectie op een andere manier!

Met onze conservator of een andere enthousiaste gids maak je een rondgang langs de bijzondere objecten uit de museumcollectie. Het is mogelijk de rondleiding te combineren met een wandeling door de tuin, een practicum, lezing of een ontmoeting met onze koningspython Loesje!

Museum Natura Docet is ook dé plek voor een onvergetelijk kinderfeestje! Neem contact op via info@naturadocet.nl en ontdek onze diverse kinderfeestjes!

Ontdek de mogelijkheden >

Provinciewinnaar Museum Kids Award 2022!

Hoera! We zijn wederom uitgeroepen tot hét Kidsproof Museum 2022 van Overijssel!

Museum Natura Docet mag zich komend jaar, voor de tweede keer op rij, hét beste Kidsproof museum van Overijssel 2022 noemen. Die titel verdient het museum op basis van grondig onderzoek door zogenaamde Museuminspecteurs (kinderen tot en met 12 jaar). En daar zijn wij maar wat trots op!  Dank daarvoor! Na de Museumkids Awards is meteen het elfde inspectieseizoen gestart, dat tot en met 31 oktober 2022 loopt. Dus kom gauw een bezoekje brengen en wordt museuminspecteur!

Ontdek de Wonderrijke Wereld van de natuur in Natura Docet Twente

Welkom in Natura Docet, hét museum voor de hele familie, voor natuurliefhebbers en voor iedereen die graag eropuit trekt in het prachtige landschap van Noordoost Twente.

Ga op ontdekkingstocht en verwonder je over de soortenrijkdom in de bijzondere collectie dieren in de Wonderkamers, vergaap je aan het geraamte van een mammoet, verbaas je over fossielen, bouw je eigen digitale bos in Funky Forest en geniet van de mooie parktuin van het museum en van het landschap van Noord Oost Twente.

Na of voorafgaand aan je museumbezoek kun je onze locatie gebruiken als startpunt voor wandel~ en fietstochten. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld het Vlinderpunten route netwerk van hoogtepunten in het landschap, of informeer je in onze entree-ruimte. Er is eindeloos veel te ontdekken in de natuur van Noordoost Twente!

Partner worden?
Klik voor meer informatie