MuseumJeugdUniversiteit

logo-mjuMusea in heel Nederland organiseren elk half jaar een reeks colleges, speciaal voor nieuwsgierige kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Echte experts en wetenschappers geven antwoord op de leukste, gekste, bijzonderste en spannendste vragen.

Natura Docet Wonderryck Twente organiseert samen met Oyfo kunst en techniek in Hengelo en Cosmos Sterrenwacht in Lattrop, één collegereeks. Op drie zondagen van 11 tot 12 uur ontdek je drie verschillende musea met tijdens ieder college een ander onderwerp.

data: 12 – 19 en 26 november 2017

Je kunt je inschrijven voor de colleges (€ 15,00 voor 3 colleges inclusief collegekaart en diploma) via MuseumJeugdUniversiteit

Eric met RaptorWas de T.rex een grote nijdige kip?

Wat hebben dino’s en vogels met elkaar te maken? Was de Tyrannosaurus eigenlijk geen grote nijdige kip? Waarom zijn de voorpoten van Trix en die van haar soortgenoten zo klein? Dr. Mulder is paleontoloog en conservator van Natura Docet Wonderryck Twente en beantwoordt deze vragen. Ook illustreert hij zijn interactieve verhaal met een verse kip.

  • Expert: Eric Mulder

college-default-oogjeVerrassingscollege

Het onderwerp van dit college is nu nog een verrassing! Binnenkort meer informatie.

 

 

HengeloseMusea_2017n_college3-300x300Hoe is het leven op aarde ontstaan?

Ons zonnestelsel met haar planeten is ongeveer 4,6 miljard jaar oud. Al kort daarna ontstond het eerste leven. Chemicus Jan van Maarseveen legt uit hoe uit héle kleine bouwsteentjes (moleculen) het leven spontaan is ontstaan. Door evolutie werd het leven steeds ingewikkelder. We kijken naar het leven nu en draaien de film van de evolutie terug.

  • Expert: Jan van Maarseveen