Onvergetelijk Natura Docet

Rondleidingen voor mensen met dementie en hun mantelzorgersdocet-onvergetelijk-kleur-95

Onvergetelijk Natura Docet is een speciale rondleiding voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Iedere eerste dinsdag van de maand kunt u in een kleine groep op een ontspannen, positieve manier de objecten in het museum bekijken.

Deze manier van ‘samen kijken’ heeft een bewezen positieve invloed op het zelfvertrouwen en de stemming van de persoon met dementie. Ook komt het de relatie met de mantelzorger ten goede. Bovendien biedt het museum een veilige en inspirerende omgeving om met lotgenoten in contact te komen.

De focus ligt tijdens de rondleiding niet op de ziekte, maar op het beleven van een inspirerende middag.

Praktische informatie

Onvergetelijk Natura Docet biedt maandelijks een ander thema. De rondleidingen worden uitgevoerd door speciaal opgeleide rondleiders en gastvrouwen. Iedere eerste dinsdag van de maand   van 14.30 – 16.00 uur (in overleg ook andere dagen en tijden mogelijk)
Aantal deelnemers:                       maximaal 10 personen
Entree:                                             € 8,00 per persoon.
Reserveren:                                     onvergetelijk@wonderryck.nl

U kunt Onvergetelijk Natura Docet ook op andere momenten boeken voor een eigen groep, bijvoorbeeld vanuit een zorginstelling. Datum en tijd worden in overleg bepaald.
De kosten zijn €75,00 per groep van maximaal 10 deelnemers, inclusief museumentree en koffie.

 

Gratis Publiekstraining GOED omgaan met dementie op Wereld Alzheimer Dag

Op donderdag 21 september, Wereld Alzheimerdag, biedt Natura Docet Wonderryck Twente een speciaal programma aan inclusief publiekstraining en onvergetelijk rondleiding.
lees meer

 

Onvergetelijk past bij Natura Docet Wonderryck Twente.

Onvergetelijk Natura Docet sluit aan op een belangrijke maatschappelijke rol die Natura Docet Wonderryck Twente wil vervullen: optreden als verbindende schakel tussen burgers, verenigingen, overheden en bedrijfsleven om projecten te realiseren die het welzijn van mensen vergroten. In de lijn van Onvergetelijk Natura Docet ontwikkelde het museum eerder het project ikkanwelzijn, in nauwe samenwerking met Zorggroep Sint Maarten.

Samenwerking

Onvergetelijk Natura Docet is ontwikkeld in samenwerking met het Stedelijk Museum Amsterdam en het Van Abbemuseum in Eindhoven. Het programma is geïnspireerd op het MeetMe@MoMA programma van het Museum of Modern Art in New York en is mede mogelijk gemaakt door de steun van het Gieskes-Strijbis Fonds, Fonds Sluyterman van Loo en Stichting RCOAK.

logo gieskes      fonds sluijterman van loo

Wetenschappelijk onderzoek naar het programma wordt verricht door:

logo_VU_medisch_centrum