Exposities

Natura Docet Wonderryck Twente im Zoo

Pop-Up tentoonstelling in het Heuerhaus van Tierpark Nordhorn.
In deze tijdelijke tentoonstelling op een unieke locatie maakt u kennis met museum Natura Docet Wonderryck Twente.

Een aantal sfeerfoto’s en objecten geven een impressie van de bijzondere dieren in de Wonderkamers, Funky Forest en de museumtuin. In het Heuerhaus wordt ook een tipje van de sluier opgelicht over Apenstreken in de Oertijd, een tentoonstelling over bijzondere fossielen. Apenstreken in de Oertijd is op dit moment te zien in Natura Docet Wonderryck Twente.

Bezoekers van Tierpark Nordhorn ontvangen bij hun entreekaartje een flyer van Natura Docet Wonderryck Twente, deze flyer geeft 50% korting op de entree van het museum.

Dit jaar vieren wij de 10-jarige samenwerking tussen Tierpark Nordhorn en Museum Natura Docet.De samenwerking startte in 2007 met een gezamenlijke tentoonstelling over struisvogel eieren op beide locaties.

Routebeschrijving

Vanuit het Westen (NL), van de A30 verlaat u de Nederlandse A1 (Duitse A30) bij de afrit Nordhorn/Bad Bentheim en rijdt verder op de B 403 richting Nordhorn. Rijd op de rondweg verder richting Lingen/Nordhorn centrum. Volg nu de borden richting Tierpark.

Wonderdieren

Leerlingen van klas 1 VMBO van Twents Carmel College locatie Losser,  hebben voor het vak beeldende vorming dieren in het museum bestudeerd en samen met een biologie docent naar de anatomie en leefwijze van de dieren gekeken.

Terug op school hebben de leerlingen twee- en driedimensionale Wonderdieren gecreëerd. Bij het tot leven wekken van hun eigen Wonderdieren maakten zij gebruik van verschillende technieken en materialen.

De bijzondere kunstwerken zullen de hele zomerperiode te zien zijn bij Natura Docet Wonderryck Twente in Denekamp.

De officiële opening door leerlingen van 1B1 en hun docent is op vrijdag 30 juni om 13.00 uur. De expositieduur is van 1 juli t/m 3 september 2017.