Dinkelland arrangement

Natura Docet Wonderryck Twente biedt ook verschillende arrangementen aan in samenwerking met één van de volgende musea:

Huize Keyzer in het centrum van Denekamp, herbergt een permanente expositie van een winkel/woonhuis in de stijl van de jaren rond 1920. In het naast de winkel gelegen koetshuis vinden regelmatig wisseltentoonstellingen plaats van Nederlandse maar ook van internationale kunstenaars.

Landgoed Singraven is schitterend gelegen langs de Dinkel dicht bij het dorp Denekamp. Op het landgoed staan vele bijzondere monumentale gebouwen, waaronder het statige Huis Singraven, het achterliggende Koetshuis en de eeuwenoude watermolen met drie raderen. Singraven biedt een veelzijdig landschap met bossen, lanen, akkers, weilanden, moerassen, en de steeds aanwezige Dinkel.

De Molenstichting Lattrop. Bezoek mogelijk aan de verschillende molens. Waaronder de St. Nicolaasmolen,Oortmanmolen,Westerveldmolen en de Borgelinkmolen.

Cosmos Sterrenwacht Lattrop, een onvergetelijke ervaring voor jong- en oud, met planetarium, observatorium en sterrentuin, doe- en expositiezalen en multimediazaal.

Open Lucht Museum Ootmarsum Een fraai museumpark aan de rand van het oude centrum van Ootmarsum met veel gebouwen waar het leven op het platteland van de Heeren en de Boeren van 100 jaar geleden te beleven is.