Meivakantie 2016

Geplaatst op 23 april 2016
 • Datum:
  23/04/2016 - 08/05/2016
 • Tijd:
  Gehele dag
 • Locatie:
  Natura Docet Wonderryck Twente
  Oldenzaalsestraat 39
  7591 GL Denekamp

Een BIJzonder leuk programma volop activiteiten in het museum én in de tuin van Natura Docet Wonderryck Twente.

Dagelijkse workshop en practicum:

BIJzondere BIJvriendelijke Bommen Tijdens deze workshop kun jij de bijen redden! Maak van BIJvriendelijke bloemenzaadjes, klei en compost een kleine zaadbom waarmee je de museumtuin (of je eigen tuin) kunt opfleuren zodat de BIJen (en de vlinders) voldoende voedsel hebben om te overleven. Dagelijks van 14 tot 16 uur.

“Duik” in de Wondere Waterwereld tijdens het Waterdierenpracticum bij de museumvijver. Het practicum wordt dagelijks van 13 tot 15 uur gehouden. Onder leiding van een gids ga je zelf aan de slag. Met behulp van een schepnet, een bak en een zoekkaart vis je de waterdiertjes uit één van de museumvijvers en leer je zo van alles over Wonderrycks’ waterwereld. Het mooiste, leukste of gekste diertje kun je natekenen.

Na de workshop en het practicum kun je zelf op verkenning door het museum en de tentoonstelling over Buitengewone Beesten. In deze familietentoonstelling vertellen bijzondere beesten wat er ‘mis’ is met hen. De drie tentoonstellingszalen zijn ingericht als een bijzonder laboratorium met op de onderzoektafels een keur aan buitengewone beesten: prachtig opgezet, als skelet of op sterk water. Ga op onderzoek uit met het onderzoeksboek en de onderzoekjas, en ontdek hoe bijzonder de natuur kan zijn.

Op Moederdag, zondag 8 mei, hebben alle moeders, onder begeleiding van een kind, gratis toegang tot het museum. Is dat geen leuk cadeautje voor je moeder?

Meivakantie in Natura Docet Wonderryck Twente
zaterdag 23 april  – zondag 8 mei 2016
• dagelijks geopend:
maandag t/m vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur  en zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur
entreeprijs is inclusief het waterdierenpracticum en de workshop BIJzondere BIJvriendelijke Bommen; volwassenen € 9,00 – kinderen € 5,00 – entree op vertoon van museumkaart gratis

 

lees meer

« Terug naar overzicht